top of page

Instagram'dan Influencer olmak isteyenlere kolaylık geliyor

Instagram’ın influencer üretme tesisi olan Reels kısmı, artık çok daha fazla influencer karşımıza çıkaracak bir şekilde güncelleniyor.


Instagram’ın TikTok’tan esinlendiği Reels özelliği, şu anda platformun en çok etkileşim aldığı yer konumunda. Sadece Reels paylaşarak influencer olan binlerce insan var. Instagram’ın getireceği yeni güncellemeyle birlikte artık Reels editörünü kullanmak çok daha kolay hale gelecek. Yani aslında bir nevi herkes daha kolay bir şekilde influencer olabilme potansiyeline sahip olacak diyebiliriz. Peki Reels editörüne gelen yeni özellikler neler? Instagram Reels editörünü kullanmayı kolaylaştıran yeni tasarım

Instagram'da viral olmak ve büyük kitleleri çekmek isteyen Reels içerik oluşturucuları, Meta'nın "trendler hedefi" olarak adlandırdığı sistemle en iyi sesleri ve hashtag'leri kontrol edebilecekler ve bu sekmeye panodan erişebilecekler.

Başkalarının bir şarkıyı kaç kez kullandığını görebilecek ve sesi kendi Reels’inize ekleyebilecek veya sonraya saklayabileceksiniz. Bu, içerik oluşturucuların trendlerden yararlanabilmeleri için belirli bir zamanda Reels'te nelerin popüler olduğunu anlamalarına da yardımcı olacak. TikTok içerik oluşturucularının bu uygulamada neyin trend olduğunu belirlemesi oldukça kolay, bu nedenle bu, Instagram için önemli bir güncelleme.


Instagram, içerik oluşturuculara videolarının nasıl performans gösterdiğine dair daha detaylı bir fikir vermek için Reels içgörüler sayfasını güncelleyecek. İzleyicilerin her Reels ile nasıl etkileşime geçtiğini izlenme sayılarının ötesinde daha iyi anlamak için toplam izlenme süresini ve ortalama izlenme süresini görüntüleyebileceksiniz.

Çoğu izleyicinin bir videonun belirli bir noktasında videoyu bıraktığı görülüyorsa bu, içerik oluşturucuların kitlelerinin neleri görmekle daha az ilgilendiğini öğrenmelerine ve gelecekteki Reels videolarında ayarlamalar yapmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, belirli bir Reels’ten sizi takip etmeye başlayan kişileri gösteren bildirimler de alacaksınız. Yani eğer ‘Instagram içerik üreticisi olup, sponsorlukları alıp yoluma bakacağım’ diyorsanız, tam zamanı.

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page